Andere suggesties…

Tafelvlaggen

Tafelvlag Liberia

6.05

Vlag Liberia

Artikelnummer: vlag-liberia Categorieën: ,

25.0099.00

Bestel de vlag van Liberia. Deze wordt binnen 3 werkdagen bezorgd. Via onze webshop bestelt de vlag van Liberia van hoogwaardige kwaliteit. We bieden een viertal standaardmaten aan: 70×100 cm, 100×150 cm, 150×225 cm en 200×300 cm. Wilt u graag de vlag van Liberia op maat? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze medewerkers. Bel ons op het nummer 055 522 3208 of stuur ons een e-mail naar info@vlaggen.com.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Liberia

Liberia is een land in West-Afrika. Het ligt tussen Sierra Leone en Guinee in het noorden, Ivoorkust in het oosten en de Atlantische Oceaan in het zuidwesten. De hoofdstad en tevens grootste stad van Liberia is Monrovia met 1,05 miljoen inwoners. Dat is meer dan alle andere steden van het land bij elkaar. Het land heeft een kustlijn van ongeveer 579 km. Het hoogste punt van het land is de berg Wuteve op 1380 meter hoogte.

Geschiedenis Liberia

Liberia werd opgericht in de 19e eeuw door Amerikaanse vrijwilligers die zich inzetten voor de repatriëring van Afrikaanse slaven naar Afrika. Deze vrijwilligers vormden de Amerikaanse Colonization Society en stichtten in 1822 de Republiek van Liberia. Hiermee is Liberia het tweede land na Sierra Leone dat gesticht is door Afrikanen uit de Nieuwe Wereld. 

Het land werd in 1847 een onafhankelijke staat met een grondwet die op de Amerikaanse leek en ontwikkelde zich tot een democratie met een presidentiële regering. In de jaren ‘70 en ‘80 kwam het land onder druk van militaire coups en burgeroorlogen te staan, wat leidde tot grote economische en sociale onrust. In 2003 werd er een vredesakkoord gesloten en begon het land aan een herstelproces. Tegenwoordig is Liberia een stabiel land dat werkt aan de verdere ontwikkeling van zijn economie en democratie. 

Oorsprong naam Liberia

De naam Liberia is afgeleid van het Latijnse woord “liber”, wat “vrij” betekent. De naam werd gegeven aan het land door de Amerikaanse Colonization Society, die het land oprichtte als een plaats waar Afrikaanse slaven na hun bevrijding konden terugkeren naar Afrika. Het was de bedoeling dat de naam de indruk zou wekken dat dit een staat was waar voormalige Afro-Amerikaanse slaven een vrij leven zouden kunnen hebben. De hoofdstad, Monrovia, is vernoemd naar de toenmalige president James Monroe.

Liberia trivia

  • Liberia heeft vijf miljoen inwoners op een oppervlakte van ongeveer 112.000 km². Hiermee is het een van de dunst bevolkte landen van Afrika.
  • In 2006 kreeg Liberia met Ellen Johnson Sirleaf de eerste vrouwelijke president van Afrika. Zij was president tot 2018. Haar opvolger was ex-topvoetballer George Weah, die onder andere bij Paris Saint-Germain, AC Milan en Marseille heeft gespeeld.
  • De voertaal in Liberia is Engels, hoewel er ook meer dan 20 lokale talen worden gesproken in het land.
  • In Liberia leeft 54.1% van de bevolking onder de armoedegrens. Daarmee is het een van de armste landen van de wereld.
  • Bijna 86% van de Liberiaanse bevolking is Christelijk. 12% is moslim.
  • Met meer dan 4560 mm neerslag per jaar is Monrovia de natste hoofdstad ter wereld.

Over de Liberiaanse vlag

De vlag van Liberia werd aangenomen in 1847 na de onafhankelijkheid en is gebaseerd op de Amerikaanse vlag. Dit is zo omdat de Amerikaanse Colonisation society een groot aandeel had in het stichten van dit vrije land voor Afro-Amerikanen. De vlag bestaat uit elf horizontale banen in afwisselend rood en wit. Linksboven op de vlag is een blauw vak te zien met daarin een witte ster. De kleur rood staat voor moed, wit staat voor eerlijkheid en blauw staat voor vrijheid. Alle vijftien county’s van Liberia hebben linksboven op hun vlag de vlag van Liberia staan. De vlag heeft de verhouding 10:19.

De officiële kleuren van de Liberiaanse vlag

De kleuren van de vlag van Liberia zijn vastgelegd in pantone. Deze zijn als volgt:

  • Donkerblauw: 281 C
  • Rood: 032 C
  • Wit: opaque 

Online de Liberiaanse vlag bestellen

Je kunt de vlag van Liberia en vele andere nationale vlaggen snel en eenvoudig online bestellen via vlaggen.com. Op werkdagen voor 16:00 besteld; binnen 48 uur in huis. Onze vlaggen zijn gemaakt van de hoogst haalbare kwaliteit.

Onze klanten beoordelen ons met een 9,8. Voor vragen en opmerkingen over de vlag van Liberia of over een andere vlag kun je ons bereiken via de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Aantal stuks in verpakking

1

Diepte vlag in cm

0.1

Feestgelegenheid

Themafeest

Geschikt voor boot

Y

Gewicht

0.115

In de doos

1 vlag

Materiaal

Glanspolyester

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Vorm

Rechthoek

Continent

Afrika

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Liberia” te beoordelen