Vlag Gameren

Artikelnummer: vlag-gameren Categorie:

25.0099.00

Online bestelt u simpel de vlag van Gameren. Als u vandaag bestelt, heeft u hem met drie werkdag in huis. De vlag van het dorp Gameren vind je in de provincie Gelderland. We bieden een viertal standaardmaten aan: 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm. Uiteraard kunt u de vlag van Gameren bij ons kopen in ieder formaat. En voor een op maat gemaakte vlag neemt u contact op via info@vlaggen.com of 055 522 3208.

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Ligging Gameren

Gameren is een dorp gelegen in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Gelderland. Het dorp behoort tot de gemeente Zaltbommel. Gameren ligt langs de rivier de Waal. Nabijgelegen plaatsen zijn De Vergt, Haaften, Ammerzoden, Zaltbommel, Aalst, Hedel, Veen en Spijk.

Gameren trivia

In Gameren wonen ca. 3000 mensen op een oppervlakte van 1,73 km². Tot 1955 was Gameren een eigen gemeente. Toen ging het dorp tot de gemeente Kerkwijk behoren en tegenwoordig tot de gemeente Zaltbommel. Gameren behoort tot de Biblebelt en het is dan ook een zeer christelijk dorp. Het dorp heeft drie kerken; twee hervormde kerken en een gereformeerde kerk.
Gameren heeft vijf inschrijvingen in het rijksmonumentenregister. Dit zijn voornamelijk boerderijen uit de negentiende eeuw en een orgel uit de achttiende eeuw. Het dorp ligt in het rivierengebied tussen de Waal en de Maas. Dit gebied is een populair wandelgebied met onder andere een deel van het klompenpad van veertien kilometer.

Oorsprong naam

De eerste vermelding van deze plaats dateert uit 1031. Het begon als een langgerekt dorp langs de Waal. Tot de veertiende eeuw kenden we het dorp echter niet als Gameren. De benaming ‘Gameren’ is namelijk afgeleid van de naam van Elizabeth van Gameren. Zij had hier een kasteel en dat werd kasteel Gameren genoemd. Dit kasteel is lange tijd een belangrijk uithangbord van het dorp geweest, totdat het gesloopt werd in 1969. Het dorp heeft de naam ‘Gameren’ echter wel gehouden.

Over de vlag van Gameren

De vlag van Gameren en het wapen van Gameren komen eigenlijk exact overeen. De vlag van Gameren bestaat namelijk uit een wit vlak met daarop het wapen van Gameren. Dit wapen heeft dienst gehad van 1925 tot 1955 als officieel gemeentewapen. Sindsdien is Gameren geen eigen gemeente meer en is het dus ook geen officieel gemeentewapen meer. Op het zilveren wapen zie je een zuil van sabel en twee rode papegaaien. Dit wapen is een combinatie van het wapen van Vianen en het wapen van Rossum. Deze twee hebben Gameren allebei een tijdje als leen gehad.

Online de vlag van Gameren bestellen

Je kunt de vlag van Gameren en vele andere dorpsvlaggen snel en eenvoudig bestellen via Vlaggen.com. Deze vlag komt in de standaardafmetingen 70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm en 200 x 300 cm.
Wij accepteren de betaalmethodes iDeal, Visa en Mastercard. Onze klanten beoordelen ons met een 8,7. Voor vragen en opmerkingen kun je terecht bij de klantenservice.

Afmeting

70 x 100 cm, 100 x 150 cm, 150 x 225 cm, 200 x 300 cm

Merk

Veluwse Vlaggen Industrie

Provincie

Gelderland

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Gameren” te beoordelen