Uitleg over de vlaggen tijdens de inauguratie van President Joe Biden op 20 januari 2021.

De vlaggen van links naar rechts. 
1. De Betsy Ross flag 
2. De Francis Hopkinson flag 
3. De vlag van de Verenigde Staten
4. De Francis Hopkinson flag
5. De Betsy Ross flag

De nationale vlag van de Verenigde Staten neemt de eerste plaats in. En hangt daarom in het midden. De zo genoemde Betsy Ross flag is traditioneel bij presidentiële inauguraties. Het staat voor de dertien originele staten van de van de V.S. in 1776. De vlag werd sinds de 19e eeuw populair, de vlag van Betsy Ross heeft dertien strepen en dertien sterren in een cirkel. 


De Francis Hopkinson flag was de eerste officiële vlag van de V.S. en werd aangenomen in 1777. Het heeft dertien strepen en dertien sterren gerangschikt in rijen. De vlag representeert Delaware, de woonplaats van President Biden, dit was de nationale vlag van de Verenigde Staten toen Delaware de grondwet bekrachtigde in 1787. 


Sinds 1980 worden de historische vlaggen op de inauguratie dag ingezet met connecties naar de woonplaats van de president. Zo is Joe Biden wel geboren in Pennsylvania in 1942. Maar heeft voornamelijk in Delaware gewoond tijdens zijn functie als senator van 1973 tot 2009, hij is in de staat blijven wonen tijdens zijn functie als Vice President van de Verenigde Staten van 2009 tot 2017. 


De Francis Hopkinson flag hing ook op de achtergrond tijdens de inauguratie van President Trump in 2017, in zijn geval zijn Delaware en New York beide woonplaatsen van Trump, beide onderdeel van de dertien originele staten. 

Chat openen