Vlag Transgender

Artikelnummer: v-transgender Categorieën: ,

20.0078.00

Snelle levering in heel Nederland

Beoordeeld met een 9.8 via Google Reviews

Productspecificaties

Wat is een transgender?

Een jongen die zich eigenlijk een meisje voelt, of andersom. Transgender personen zijn geboren in het verkeerde lichaam. Onder de parapluterm ‘transgender’ vallen ook a-genders, genderfluid en andere gendervariaties. Mensen die zich noch als man, noch als vrouw identificeren worden non-binaire transgender personen genoemd. Ze vallen buiten de binaire hokjes man of vrouw. Een persoon die zich deels of volledig kleedt als persoon van ‘het andere geslacht’, of dit nu af en toe of zeer regelmatig het geval is.

Geschiedenis van de transgender vlag

De trans vlag staat voor mensen die een genderidentiteit heeft die niet overeenkomt met het biologische geslacht. De transgender vlag werd ontworpen door Monica Helms, een vrouwelijke transgender, in 1999. De vlag werd voor de eerste keer gebruikt tijdens de gaypride in Phoenix (2000). De vlag staat symbool voor de transgender gemeenschap en bestaat uit vijf horizontale banen: twee lichtblauw, twee lichtroze en een witte baan in het midden.

Symboliek van de vlag

Populaire symbolen die staan voor de identiteit van transgenders zijn vaak ontstaan uit een combinatie van de symbolen voor de man en de vrouw. Holy Boswell ontwierp in 1993 een variant waarbij een pijl in combinatie met en kruis de cirkel doorkruist. De blauwe en roze strepen staan symbool voor de traditionele kleuren die worden toegewezen aan jongens en meisjes. De witte lijn staat dat voor mensen die zich niet als man of vrouw identificeren, mensen die in transitie zitten of mensen die intersekse zijn.

Wanneer hangt de transgender vlag uit?

Transgenders hebben meerdere momenten in het jaar om acceptatie van andere seksualiteiten dan heteroseksualiteit te bevorderen en meer positiviteit tegenover Transgenders te creëren, onder andere bijvoorbeeld:

  • Februari: LGBT geschiedenis maand (Verenigd Koninkrijk)
  • 17 mei: Internationale dag tegen homofobie, bifobie en transfobie.
  • Juni: Pride maand
  • 16 juli: Internationale Drag dag
  • Oktober: LGBT geschiedenis maand (Verenigde Staten en Canada)
  • 11 oktober: Nationale ‘Coming Out’ dag
  • 20 november: Transgender herdenkingsdag

Officiële kleuren Transgender vlag

De officiële kleuren van de Transgender vlag zijn vastgelegd in pantone. De kleurcodes zijn als volgt:
Roze: 211 C
Lichtblauw: 298 C
Wit: opaque

Transgender vlag online bestellen

De Transgender vlag kunt u snel en gemakkelijk bestellen bij Vlaggen.com. Wij produceren onze vlaggen zelf in Apeldoorn. De vlaggen van worden binnen 48 uur geproduceerd en geleverd op werkdagen. Wij verkopen de vlaggen in 4 formaten: 70 x 100, 100 x 150, 150 x 225 en 200 x 300 cm. Heeft u vragen of aanmerkingen dan kunt u contact opnemen met ons op werkdagen tussen 8:30 en 17:00. Wij zijn bereikbaar via het nummer 055 522 3208 of via info@vlaggen.com.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Vlag Transgender” te beoordelen