Wat betekenen de Circuit vlaggen bij de Formule 1 ๐Ÿšฉ๐ŸŽ

Cicuit Vlaggen 1024x1024

Afgelopen weekend is het Formule 1 seizoen van 2021 van start gegaan. Onze Max Verstappen mocht vanaf pole positie vertrekken, en wat deed hij dat goed. Kort na de start verschenen er gele vlaggen en werd de Virtual Safety Car ingezet. Dit doet de wedstrijd leiding om gevaarlijke situaties te voorkomen. Naast gele vlaggen zijn er meerdere kleuren en prints om te communiceren met de coureurs en mensen rondom de baan. Wij als vlaggenproducent leggen je graag uit welke vlaggen er nog meer zijn en wat ze betekenen.

F1 Supporters vlag!
Aanmoediging vlag. Speciaal voor de Formule 1 op Zandvoort dit jaar hebben we een Nederlandse aanmoedigingsvlag ontwikkeld. Hij is vanaf nu te bestellen in onze webshop.
Max Verstappen Vlag F1 Supporters vlag.

Beschrijving van de circuit vlaggen.

Groene Vlag ScaledDe groene vlag.
Deze vlag kan op verschillende manieren gebruikt worden. Wordt hij achter het startveld getoond dan betekent dit: het startveld is gereed voor de start. Als hij door de starter wordt gebruikt dan mogen de coureurs beginnen met de opwarmronde. En als laatste kan hij op de baanpost worden getoond, dit houdt het einde van een ongeval situatie in en betekent dat de baan weer veilig is.

Nederland VlagDe Nationale vlag.
De nationale vlag word gebruikt voor de start van de race.

Gele Vlag ScaledDe gele vlag.
Als er met de gele vlag wordt gezwaaid dan is dit een teken van gevaar op of vlak bij de baan. Alle coureurs moeten direct snelheid minderen en voorbereid zijn om te stoppen. Inhalen is verboden tot dat de groene vlag word getoond.

Olie Water Vlag ScaledDe geel-rode vlag.
Deze vlag word ook wel de olievlag genoemd. En die naam voorspelt het al, gladheid op de baan!

Blauw Vlag ScaledDe blauwe vlag.
Als een coureur deze vlag te zien krijgt dan betekent het dat er een snellere rijder achter je zit. Deze moet je voorbij laten gaan.

Witte Vlag ScaledDe witte vlag.
Op dit moment is er een langzaam voertuig op de baan. Dit kan een coureur zijn, maar ook eventuele hulpdiensten. Het is verboden om in te halen.

Rode Vlag ScaledDe rode vlag.
De training of race wordt onderbroken. Alle coureurs zijn verplicht snelheid te minderen en in een rustig tempo door te rijden naar de pitstraat of een door official (BACO) aangegeven plaats. Ook op dit moment is inhalen verboden.

Zwarte Vlag ScaledDe zwarte vlag.
Deze vlag wordt altijd met een rijders nummer getoond. De coureur van wie het nummer behoort is verplicht de volgende ronde te stoppen in de pitstraat.

Technischprobleem Vlag ScaledDe zwarte vlag met oranje stip.
Deze vlag word met een rijders nummer getoond. De coureur die deze vlag met zijn of haar nummer te zien krijgt moet direct veilig stoppen vanwege een technisch defect.

Onsportief Rijgedrag Vlag ScaledDe zwart-wit diagonale vlag.
Ook deze vlag word met een rijders nummer getoond en waarschuwt een coureur wegens onsportief gedrag.

Start  Finish Vlag ScaledDe zwart-wit geblokte vlag.
Einde van de race of training, ook wel de finish vlag genoemd. Alle coureurs die deze vlag passeren moeten in rustig tempo doorrijden tot het punt waar met één of meerdere rode vlaggen wordt aangeduid. Hier kunnen ze het circuit verlaten. De rode vlaggen mogen niet voorbij gereden worden.


Geef een antwoord